voetreflex massages

Klachtengerichte reflexmassages:

Er zijn diverse voetreflexmassages mogelijk van de volgende gebieden: het hoofd, de nieren en de blaas, het lymfesysteem, het spijsverteringsstelsel, hart en bloedsomloop, de luchtwegen, de wervelkolom, de spieren en gewrichten en de hormonen.

Hoofdpijn massage ( bij hoofdpijn en migraine)

Deze massage duurt 45 minuten en wordt gegeven op het hoofd en de voeten.

Op het hoofd behandelen we de meridiaanbanen die bij jouw vorm van hoofdpijn is betrokken zoals bijvoorbeeld de blaasmeridiaan ( voor meer informatie zie het artikel “ hoofdpijn, waar komt dit toch vandaan?”

Op de voeten behandelen we de reflexzones van het hoofd en ontspannende grepen. Op de benen nemen we de meridiaanbanen mee, zoals de levermeridiaan en de galblaasmeridiaan.

De massage zorgt voor ontspanning en werkt ontkrampend. Na de massage ga je weer ontspannen en vitaal de deur uit.

Daarnaast zijn er nog diverse algemene voetreflexmassages mogelijk;

Ontspanningsvoetreflexmassage

Deze massage is gericht op het ontspannen van het hoofd en zenuwstelsel. Het is heilzaam als je een te vol hoofd hebt, te druk bent geweest en je zenuwstelsel niet goed meer tot rust komt.

De massage werkt in op het zenuwstelsel waardoor je vanuit vooral het gebruik van het sympatisch zenuwstelsel (actie) weer weer meer gebruik maakt van het parasympatische zenuwstelsel ( rust en herstel). Een mooie bijkomstigheid is dat je vaak beter slaapt na deze behandeling en spieren zich beter ontspannen. De ademhaling wordt dieper waardoor er meer bloed naar de organen, het hoofd en de spieren gaan.

Vitaliteitsreflexmassage

Deze behandeling is gericht op meer energie en vitaliteit. Ik behandel de meridianen op de benen zowel voor als achter. Daarnaast behandel ik de kuiten en spieren van het achterbeen en de meridianen aan de voorzijde van het been. De voeten neem ik uiteraard ook mee.

Deze behandeling is voor als je je moe en futloos voelt en wel wat energie kunt gebruiken. Je voelt je snel weer opgeladen.

Beenreflexmassage:

deze massage behandelt de meridianen op het been, hierdoor verbetert de energie doorstroming in de meridianen. Omdat de meridianen aan bepaalde organen gekoppeld zitten verbetert ook de doorstroming in het bijbehorende orgaan. Deze massage is uitstekend als je fysieke klachten hebt of gewoon even wilt ontspannen

Ik behandel hierbij de meridianen op de benen, de knieën en ontspannende grepen op de voeten ter afsluiting

Energetische beenmeridiaanmassage

Waarbij de beenreflexmassage meer de fysieke aspecten behandelen, behandel je bij deze massage de meridianen waardoor blokkades in het lichaam verminderen. Deze massage valt onder de energetische massages en hebben daardoor meer invloed op de psychische en emotionele aspecten van de bijbehorende organen. Dit zorgt voor diepe ontspanning en innerlijk evenwicht.

Ik behandel hierbij de meridianen op de benen, de knieën en ontspannende grepen op de voeten ter afsluiting

Zonnevlecht massage

De zonnevlecht ligt onder de voet op acupunctuurpunt nier 1 en is een zenuwknooppunt. Deze massage heeft invloed op de spijsverteringsstelsel, galblaas, pancreas, lever. Daarnaast helpt de massage beter te aarden en meer in je kracht te staan waardoor innerlijke rust ontstaat. Deze massage is geschikt voor alle vormen van stress en spanning, spijsverteringsproblemen, diabetes en vermoeidheidsklachten/burnout. Het doel van een zonnevlecht massage is o.a. om het zenuwstelsel weer in balans te brengen. Hierdoor laat je spanning los en komt je hoofd tot rust.

De zonnevlechtmassage heeft een sterke energetische werking. Indien deze massage wordt combineert met een Voetreflex Ontspanningsmassage, versterkt en verdiept dit het weldadige en harmoniserende effect.

 

Alle massages duren 45 minuten.

Liever een uur? Je kunt per kwartier bijboeken zie hiervoor de prijslijst