Voedings- en leefstijlcheck

  • Je wilt gezonder eten;
  • voelt je wellicht een tijdje al wat minder fit en moe;
  • Je komt moe je bed uit, drinkt meer koffie of eet meer suiker om de dag door te komen;
  • Je wilt wel gezond eten maar ja, wat is gezond?
  • Misschien wil je eens weten hoe het staat met je vitamines en mineralen?
  • Wellicht heb je ergens mogelijke tekorten?

Een voedings- leefstijlcheck kan helpen om hier inzicht te krijgen

Bij deze check:

Kijken we samen stap voor stap hoe je een gezonder eetpatroon kunt ontwikkelen en vooral ook kunt volhouden. Het programma is aangepast aan je eet en leefpatroon en zoveel mogelijk afgestemd op de persoon en leefpatroon. Iedereen heeft een eigen patroon en daarom werken diƫten vaak niet. Die zijn niet afgestemd op de persoon, maar op een soort dieet voor iedereen gelijk. Met kleine stappen ga je naar een gezonder leven.

We starten met een intakegesprek. Dit als een onderdeel van de totale natuurgeneeskundige anamnese (vraaggesprek) en vervolgbehandelingen. Daarnaast kan het als zelfstandig geboekt los gesprek als voedings- en leefstijlcheck. Hierin breng ik je voedingsgewoontes en leefstijl in kaart. Je levert een voedingsdagboek in en na dit gesprek maak ik een rapport. Zo weet je snel hoe het gesteld is met je verdeling van koolhydraten en eiwitten en vetten en mogelijk tekorten aan vitamines en mineralen en waar de tekorten zitten.

Het rapport kan op een herhaalconsult besproken worden. Ik laat je weten waar de tekorten zitten en hoe je deze kan gaan aanvullen. Je krijgt van mij voedingsmiddelensuggesties of suggesties om bestaande recepten net iets aan te passen of dingen toe te voegen of weg te laten. Hierdoor blijft het behapbaar. Ook krijg je van mij een voorbeeld van een gezond dagmenu en suggesties om daar te komen.

Zo weet je hoe je je gezondheid zelf kunt verbeteren om je weer fit en vitaal te voelen.

Wil jij je ook weer fit en vitaal voelen? Boek de voedings- leefstijlcheck!

Voedings- en leefstijladviezen kunnen dus ook deel uit maken van een natuurgeneeskundig behandeltraject. Na het vraaggesprek (anamnese) neem ik de informatie erbij en bekijk ik de relatie tussen je klachten en voedingspatroon. Hierdoor is een aanpak op verschillende vlakken mogelijk. Door te werken met verschillende invalshoeken heb je een optimaal en beter resultaat.