stress_overspannen_burnout_test

stress, overspanning en burn-out test

Deze test helpt je te ontdekken hoeveel stress symptomen jij ervaart of dat je in de gevarenzone zit om overspannen of overwerkt te raken of een burn-out te krijgen. Wil jij weten hoe vol je batterij op dit moment is? Doe de test en zie gelijk de uitslag. ========================================================================================================== * deze test is geen diagnose. Het is niet bedoeld als vervanging voor een diagnose door een arts. De test is er om je te helpen signalen te herkennen en te weten wanneer je iets met deze signalen moet doen. Een natuurgeneeskundige behandeling kan hierin ondersteuning bieden.
Begin de quiz
Je hebt nu de vragen afgerond. hier zijn de resultaten. U heeft %%SCORE%% van de TOTAAL 50 signalen op dit moment.  

uitleg score:

  • 0 signalen. mooi! volhouden je hebt geen klachten en voelt je goed.
 
  • 1-2 signalen. Je ervaart wel wat klachten en hebt wel wat stress. Je hebt er zelf niet zo veel last van. Na een nacht goed slapen of rusten voel je je weer prima opgeladen en kun je er weer tegen aan.
 
  • 3-5 signalen. Je ervaart geregeld wat stressgerelateerde klachten. Je klachten zijn niet zo erg dat je er iets aan doet. Met wat tips uit je omgeving kun je snel weer aan de slag.
 
  • 6-8 signalen. Je gezondheid is niet optimaal. Je verbruikt meer energie dan je oplaad en de weegschaal helt wat over naar een kant. Het is nu zaak hier iets mee te doen. Als je dat negeert kan de weegschaal bij een onverwachte tegenslag ineens een kant op slaan. In dit stadium ervaar je chronische klachten. Je noemt ze eigenlijk gewoon omdat je er gewend aan bent geraakt. Je hebt bijvoorbeeld regelmatig hoofdpijn of een griepje of verkoudheid. Het is tijd om je gezondheid prioriteit te geven. Als je nu nog in actie komt kun je de weegschaal weer in balans brengen
 
  • 9-11 signalen. De batterij is leger dan normaal. Je hebt waarschijnlijk zowel psychische als lichamelijke klachten. Je zenuwstelsel is veel minder in staat om inspanning en ontspanning af te wisselen. Mogelijk voel je bijvoorbeeld nog steeds stress als je even op de bank gaat zitten. Je bent in rust als je zit maar zo voelt het niet. Je voelt je eigenlijk vaak opgejaagd. Je probeert normaal te functioneren, doet alsof er niets aan de hand is. Als je eerlijk bent voel je ook wel dat het niet helemaal ok zit. Je staat in de overleefstand. Je kunt of wilt er niet veel bij hebben en verlangt naar rust. Zoek ontspanning. laat je masseren, ga op yogales of wandelen in de natuur. Zorg dat je de hobby's en rustmomenten die je niet wilde pakken nu wel neemt. Het is heel belangrijk tussendoor pauzes te nemen ook als je daar geen tijd voor hebt. Hang niet voor de tv maar kom in actie. Je lichaam heeft wel rust nodig, actie is niet dat je gaat topsporten of ineens je hele huis gaat verbouwen, maar een actie gebaseerd op het kalmeren van je zenuwstelsel.
 
  • 12-14 signalen. Meerdere systemen zijn nu overbelast. Je zenuwstelsel, hormoonstelsel, je bijnieren. Allemaal hebben ze het zwaar te verduren. Je bent uitgeput aan het raken voelt alsof je 120 rijd op een motor die maar maximaal 50 aankan. Je raakt verder uitgeput en in dit stadium kun je ook helemaal stilvallen. " Die ene druppel" ligt op de loer. Een burn-out is in aantocht. Het is nu zaak om direct aan de slag te gaan om te voorkomen dat de zaak verder escaleert.
 
  • 15-19 signalen. Je systeem staat al langdurig onder druk. De rek is er wel uit er is sprake van uitputting. Je bent mogelijk overspannen of overwerkt. Je hebt weinig fut om iets te doen en zegt afspraken geregeld af. Je hebt er gewoon de kracht niet meer voor op dit moment. Het is nu tijd om hulp in te gaan schakelen.  Herken de signalen leer de oorzaken ervan te herkennen en op te lossen. Zoek een coach of ga naar de huisarts. Een natuurgeneeskundige kan je prima begeleiden in deze fase, ook naast de hulp van de huisarts.
 
  • 20 signalen of meer. Gefeliciteerd je hebt een topscore gehaald. Dit is eigenlijk geen compliment waard. Je bent zeer langdurig over je eigen grenzen gegaan. In deze categorie val je van 20 tot 50 klachten soms wel per dag. Dat is niet zomaar even met rust meer op te lossen. Er moet structureel iets veranderen. Schroom niet om hier hulp bij te zoeken. Dit is geen falen maar juist krachtig om voor jezelf te gaan zorgen. Mogelijk ben je overspannen of heb je zelfs een burn-out. Een arts kan hier uitsluitsel over geven. Zoek zo snel mogelijk professionele hulp. In dit stadium zou je het niet meer zelf op moeten willen lossen. Een natuurgeneeskundige kan je prima begeleiden in deze fase, ook naast de hulp van de huisarts.
 
De antwoorden zijn hieronder aangegeven.
Terug
Grijze blokken zijn reeds beantwoord.
12345
678910
1112131415
1617181920
2122232425
2627282930
3132333435
3637383940
4142434445
4647484950
Einde
Terug