Massage

Massage heeft een diepe werking op het lichaam. Door aanraking komt oxytocine vrij, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Door vrijkomen van bepaalde stoffen en werking op het zenuwstelsel je ervaart bijvoorbeeld meer rust, dat pijn vermindert, stress afneemt, spieren minder pijnlijk en stijf worden etc. Massage kan zelfs invloed hebben op maag- darmklachten en deze klachten verminderen. Door de massage voer je afvalstoffen af waardoor het lichaam weer beter gaat functioneren. Het zorgt ervoor dat de vitaliteit toeneemt.

Ontspanningsmassage

Deze massage wordt uitgevoerd op de nek, rug en schouders. Deze massage werkt ontspannend. De massage duurt 45 minuten.

Aromatherapiemassage
Bij aromatherapie wordt gebruikgemaakt van de heilzame eigenschappen van kruiden, bloemen, planten. Hiervan word een geurende olie gemaakt die inwerkt op het limbisch systeem (o.a. emoties en geheugen). Hierdoor krijg je door de massage en geur een zeer ontspannende en diepe werking. Er kan gekozen worden voor ontspannende kruiden zoals bijvoorbeeld lavendel (om tot rust te komen) of kruiden die een opwekkende werking hebben (om juist jezelf te activeren).

De geur van de olie ruik je ook in de kamer. De massage duurt 45 minuten. De nek, rug en schouders worden gemasseerd.

Hotstone massage

Een hotstone massage voegt extra warmte toe in de massage. Met warme stenen en olie worden de rug/nek/schouders/armen gemasseerd of de onderbenen en voeten.

Door warmte toe te voegen kun je het resultaat van de massage verdiepen door een betere ontspanning en het extra opwarmen van de spieren. De massage bestaat vooral uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Daarnaast worden stenen op de spieren gelegd voor extra warmte afgifte en de rest van de spieren ondertussen verder los gemasseerd.

Een hotstone massage draagt bij aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans.

De massage duurt 45 minuten. Er kan gekozen worden tussen rug/nek/schouder/armen massage of een hotstone massage van benen en voeten.

Er zijn wel enige contra-indicaties zoals koorts, hoge bloeddruk, grote spataderen. Mocht u twijfelen of u de massage mag ondergaan vraag dan uw arts om advies

 

Hoofdpijn massage ( bij hoofdpijn en migraine)

Deze massage duurt 45 minuten en wordt gegeven op het hoofd en de voeten.

Op het hoofd behandelen we de meridiaanbanen die bij jouw vorm van hoofdpijn is betrokken zoals bijvoorbeeld de blaasmeridiaan ( voor meer informatie zie het artikel “ hoofdpijn, waar komt dit toch vandaan?”

Op de voeten behandelen we de reflexzones van het hoofd en ontspannende grepen. Op de benen nemen we de meridiaanbanen mee, zoals de levermeridiaan en de galblaasmeridiaan.

De massage zorgt voor ontspanning en werkt ontkrampend. Na de massage ga je weer ontspannen en vitaal de deur uit.

Klachtengerichte massage

Ook is het mogelijk gebruik te maken van massage bij lichamelijke klachten. Bij een klachtengerichte massage werk je op de klacht zelf. Bijvoorbeeld wanneer iemand last heeft van pijnlijke en verkrampte spieren in nek, rug en schouders. De massage zorgt ervoor dat spieren zich weer ontspannen. Vaak heeft de persoon niet ineens verkrampte spieren maar speelt er meer, er is bijvoorbeeld sprake van (langdurige) stress. In een gesprek kunnen we ook kijken naar de onderliggende oorzaken en de triggers en geef ik hier adviezen over.

Voor massages geldt:

Wilt u alleen een massagebehandeling zonder gesprek, dat kan ook natuurlijk.

De massage is geen sportmassage of Thaise massage. Een hele harde druk is niet altijd nodig om tot een goed resultaat te komen. Dat betekent dat de druk tijdens de behandeling langzaam word opgebouwd van licht naar een stevigere massage. De druk is afhankelijk van de persoon en de klachten.

Bij een sportmassage word er een constante harde druk gegeven. Dit is een stevige vaak ook pijnlijke massage. Deze techniek word in onze  praktijk niet gegeven. U kunt hiervoor terecht bij een fysiotherapeut of een sportmasseur.

je vind onze praktijk ook op www.massage-info.nl