Neuromassage

Voor wie?

 • Iedereen met klachten zoals nek- en rugpijn, schouderpijn etc.
 • Slaapproblemen
 • Stress gerelateerde klachten; niet meer tot rust kunnen komen
 • Hyperventilatie
 • Angstklachten
 • Koude handen en voeten
 • Vermoeidheidsklachten
 • Maag- en darmklachten

Wat doet het?

Deze massage brengt je zenuwstelsel tot rust en beïnvloed diverse systemen. Hierdoor komt je lichaam langzaam tot rust. De massage brengt je terug in balans. Je voelt je meer ontspannen, rustiger in je hoofd, blokkades worden opgeheven en orgaansystemen gaan weer beter werken. Alles stroomt beter door, waardoor vermoeidheid afneemt.

Wat is neuromassage precies?

Dit is een behandelmethode ontwikkeld door klinisch psycholoog Pieter Langedijk, die gespecialiseerd was in het centrale zenuwstelsel en autonome zenuwstelsel en gerichte lichamelijke behandelingen hiervoor. Het is een vorm van totale lichaamsmassage die gericht is op het beter doen functioneren van het autonome zenuwstelsel, de meridianen, het centrale zenuwstelsel en de daarmee verbonden organen, het bindweefsel, de spieren en het lymfvatenstelsel. Alle klachten en ziekten hangen nauw samen met een minder goed tot slecht functionerend Autonome Zenuwstelsel. Blokkades worden opgeheven.

Bij neuromassage wordt (bijna) het hele lichaam gemasseerd van het hoofd, de nek, de schouders en rug, de armen en het stuitje en de billen ( met onderbroek aan), benen en voeten worden meegenomen .
Door snel en krachtig masseren van het lichaam gaan het autonome zenuwstelsel en het centrale zenuwstelsel reageren met de Axonreflex.
Dit is een reflex van de zenuwen die maakt dat het hele lichaam beter doorbloed wordt. Ook worden daardoor de spieren, de zenuwen, de bloedvaten en de lymfebanen beïnvloed.

Het autonoom zenuwstelsel werkt vaak verre van goed; vrijwel altijd is de sympathicus te actief, wat samenhangt met spanning, nervositeit, en werkt de parasympathicus minder goed met als gevolg tal van klachten, zoals: nek- en lage rugklachten, slaapproblemen, hartklachten, borstademhaling, gespannen spieren in nek, schouders, rug, enz, borstademhaling, koude handen en/of voeten, bij vrouwen menstruatieproblemen, maag en darmklachten. Het meest algemeen voorkomende klacht is ‘zich moe’ voelen, ‘stress’ en zich gespannen voelen.

Hoe?

Er zijn 3 varianten:

Naargelang de klachten en de geboekte tijd worden minimaal de volgende onderdelen gemasseerd:

 • Een neuromassage van ca 45 minuten, hierbij worden minimaal hoofd, de nek, de schouders en rug, de armen en het stuitje en de billen ( met onderbroek aan) gemasseerd.
 • Een neuromassage van ca 1 uur, hierbij worden minimaal hoofd, nek, schouders, armen, rug stuitje en billen (met onderbroek aan) en de bovenbenen, onderbenen en de knieën gemasseerd aan de achterkant van het lichaam
 • Een neuromassage van ca 1,5 uur, hierbij worden minimaal hoofd, nek, schouders, armen, rug stuitje en billen (met onderbroek aan) en de bovenbenen, onderbenen en de knieën gemasseerd, zowel aan de achterzijde als de voorzijde. Daarnaast neem ik je gezicht mee en behandel ik daar de reflexpunten. De nek behandel ik nog een keer via de voorkant en het borstgebied en de buik. De neuromassage van 1,5 uur is de volledige neuromassage zoals ontwikkeld door Pieter Langedijk.

* Heeft u minder klachten of ik kom tijdens de massage weinig blokkades tegen dan gaat de massage mogelijk sneller dan de tijd die u geboekt heeft. Is dit het geval dan neem ik ook onderdelen van de andere varianten bij bovengenoemde 3 punten mee. Bijvoorbeeld u boekt variant 1 van 45 minuten, maar binnen 35 minuten ben ik klaar met de massage, dan neem ik punten uit de massage van 1 uur mee, bijvoorbeeld de benen tot de tijd om is van 45 minuten. Zo ook bij de massage van een uur. Voor meer informatie zie de prijslijst.

** onderdeel van de behandeling is de lichaamsbewustwordingsoefening aan het eind van de massage