Irisdiagnose/ iriscopie

Iriscopie is een diagnostisch middel waarin je in het oog zwaktes en erfelijke belasting kunt zien.

Met een speciale oogcamera worden er foto’s gemaakt van het oog. In de iris ( gekleurde gedeelte van het oog) bevinden zich allerlei tekens, verkleuringen en signalen die iets zeggen over zwaktes van orgaanstelsels, in welke gebieden klachten zich kunnen laten zien, informatie van belasting van afvalstoffen, opname capaciteit van het lichaam, de gevolgen daarvan en mogelijkheden om voor jou zo goed mogelijk te functioneren ( wat heb jij nodig?) etc.

Tevens zegt het iets over de constitutie (type mens), hoe je reageert op bepaalde situaties, hoe gevoelig je bent, hoe je omgaat met spanningen, op welke manier, hoe je omgaat met de buitenwereld en contacten, hoe gevoelig je bent etc.

De iris is een soort blauwdruk die alleen op jou van jou is. Zie het als een soort vingerafdruk. Geen iris is gelijk!

Het is geen behandeling op zich maar een manier van diagnosticeren. Het laat zien wat de cliƫnt aan kan aan behandelingen of waar de nadruk op moet liggen in de behandeling.

Het geeft je als het ware een gebruiksaanwijzing van je lichaam omdat je lichaam weerspiegeld is in je ogen, zoals de uitdrukking zegt ” de ogen weerspiegelen de ziel”.