Even voorstellen

Mijn naam is Patricia van der Meer. Als Natuurgeneeskundige werk ik samen met jou aan een betere gezondheid. Samen omdat er ook een actieve bijdrage nodig is van jou als persoon. Ik geef je de tools, jij bepaalt welke je toepast. Ik zal altijd werken op maat om zoveel mogelijk aan te sluiten bij je persoonlijke situatie.

Waar gezondheid toeneemt, verminderen of verdwijnen klachten.

Je zit lekkerder in je vel. Dat ondersteun ik met voetreflexbehandelingen en natuurgeneeskundige therapieën.

Mijn specialisaties zijn: klachten van het zenuwstelsel, spijsverteringsklachten waaronder darmklachten, Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS/ spastische darm), maagklachten, stressgerelateerde klachten (o.a. angstklachten, somberheid, spanningsklachten, hyperventilatie), hoofdpijn en vermoeidheidsklachten. Hier heb ik verschillende nascholingen voor gevolgd. Maar natuurlijk kun je ook met andere klachten in mijn praktijk terecht.

Reguliere artsen hebben vaak maar 10 minuten tijd per consult. Daar kan de arts niets aan doen, zo is dit ingeregeld in Nederland. De arts kijkt naar een stukje van de persoon; naar de klacht. Ook mag je vaak maar één klacht per consult aangeven. In de natuurgeneeskunde kijk je naar de gehele persoon en dus alle kleine facetten en niet alleen maar naar waar je last van hebt. Hier nemen we ruim de tijd voor. Meerdere klachten laten vaak een samenhang zien, er is altijd een rode draad. Met een totaalaanpak kom je vaak tot een veel beter resultaat. ” U moet er maar mee leren leven” hoeft zeker niet zo te zijn. Zelfs bij chronische klachten is verbetering mogelijk.

Dit heb ik zelf ook mogen ondervinden toen ik veel stress en spanning en darmklachten had. Een natuurgeneeskundige behandeling heeft me veel gebracht. Uit eigen ervaring weet ik dus hoe effectief een natuurgeneeskundige behandeling kan zijn.

Als Natuurgeneeskundige studeerde ik af aan de HVNA opleiding voor Natuurgeneeskunde en Homeopathie te Arnhem. Daarnaast behaalde ik mijn Cpion geaccrediteerde Medische Basiskennisopleiding bij deze opleiding. Voor nascholing en verdere verdieping studeer ik aan de Totalhealth Academie voor Voetreflex Plus Therapeut te Breda. Na afronding van het basisjaar en het verdiepingsjaar volg ik nu een specialisatiejaar. Daarnaast volgde ik een gespecialiseerde praktijkopleiding in de neuromassage. Verder volg ik geregeld nascholingen om bij te blijven op gebied van fytotherapie en voetreflextherapie en neuromassage. Daarnaast masseer ik geregeld op beurzen zoals de Nationale Gezondheidsbeurs.

Mijn passie ligt in dat ik een ander graag echt wil helpen. Jezelf gehoord voelen scheelt al zoveel! Dat heb ik zelf ook mogen ervaren en dat gevoel wil ik graag doorgeven. De meest zuivere vorm van genezing aanzetten is oprechte aandacht. In mijn behandelingen zul je dit ook merken en voelen. Een massage of behandeling is geen aaneenschakeling van technische handelingen maar een ontmoeting tussen beiden personen.

Goethe: ‘Behandel iemand zoals hij is, en hij blijft zoals hij is. Behandel hem zoals hij kan en zou moeten zijn en hij wordt wat hij kan en moet zijn.’

Ook levensvragen kunnen mogelijk aan bod komen tijdens het proces. Bijvoorbeeld wat is de beste manier om te ontspannen voor jou als persoon om vervolgens de juiste keuzes te kunnen maken in het leven vanuit je hart? Wat zijn belangrijke waardes hoe kom je tot je eigen kern?

Mijn waardes zijn echt iets willen betekenen voor iemand, oprechte aandacht, rust, eenvoud, veiligheid en vrijheid. In mijn behandelingen zal ik deze waardes ook toepassen.

Kortom open je verhaal kunnen doen in alle rust en ruimte met aandacht voor de persoon.

Naast mijn opleiding volg ik geregeld na- en bijscholingen om up to date te blijven.

Neem gerust contact met mij op voor een afspraak! Dan kunnen we samen kijken waar oplossingen liggen en welke aanpak aanspreekt