Energetische voetreflexmassages

Naast fysieke massages zijn er ook een aantal energetische massages te boeken. Zij gaan meer over het balanceren van de meridianen en de doorstroming in het lichaam, het opheffen van energetische blokkades. Deze massages zijn goed inzetbaar wanneer een fysieke behandeling op de organen en meridianen te zwaar is door energiegebrek of zware pathologie of bij psychologische en emotionele aspecten die met de klachten verband houden. Ook als de klachten niet oplossen met een fysieke behandeling kun je een energetische behandeling overwegen.

Energetische beenmeridiaanmassage

Waarbij de beenreflexmassage meer de fysieke aspecten behandelen, behandel je bij deze massage de meridianen waardoor blokkades in het lichaam verminderen. Deze massage valt onder de energetische massages en hebben daardoor meer invloed op de psychische en emotionele aspecten van de bijbehorende organen. Dit zorgt voor diepe ontspanning en innerlijk evenwicht.

Ik behandel hierbij de meridianen op de benen, de knieën en ontspannende grepen op de voeten ter afsluiting

Zonnevlecht massage

De zonnevlecht ligt onder de voet op acupunctuurpunt nier 1 en is een zenuwknooppunt. Deze massage heeft invloed op de spijsverteringsstelsel, galblaas, pancreas, lever. Daarnaast helpt de massage beter te aarden en meer in je kracht te staan waardoor innerlijke rust ontstaat. Deze massage is geschikt voor alle vormen van stress en spanning, spijsverteringsproblemen, diabetes en vermoeidheidsklachten/burnout. Het doel van een zonnevlecht massage is o.a. om het zenuwstelsel weer in balans te brengen. Hierdoor laat je spanning los en komt je hoofd tot rust.

De zonnevlechtmassage heeft een sterke energetische werking. Indien deze massage wordt combineert met een Voetreflex Ontspanningsmassage, versterkt en verdiept dit het weldadige en harmoniserende effect.

Chakramassage

Deze massage brengt de chakra’s in balans. De Chakra’s hebben invloed op de energetische, emotionele, mentale en fysieke conditie van de persoon. Op verschillende niveaus kunnen de Chakra’s geblokkeerd raken waardoor de doorstroming niet goed is.

Metamorfosemassage

De therapeut stemt zich af op de cliënt hierbij. Een verbinding van liefdevolle oprechte aandacht stimuleert het zelfgenezend vermogen en lost blokkades op die de vrije levensstroom blokkeren. Hierbij is het belangrijk dat de therapeut niet wil ingrijpen of het proces wil sturen van de cliënt. De therapeut is de katalysator waardoor de cliënt zelf aanpakt wat hij nodig heeft. ” handelen door niet te handelen”. Tijdens de massage richt de therapeut zich niet op de blokkade van de cliënt maar op de levensenergie die deze blokkades op eigen wijze en tempo kan oplossen. Voor een goede afstemming is het belangrijk om niet te praten tijdens de massage tenzij de situatie dat nodig heeft.

een metamorfosemassage wordt gegeven bij alle veranderingsprocessen, traumaverwerking, als klachten niet fysiek te achterhalen zijn, problemen vanuit zwangerschap en geboorte, stervensbegeleiding, omgaan met ziektes en levensprocessen.

Fijngevoelige mensen kunnen diverse gevoelens,energie, stroming etc. ervaren tijdens en na de massage. De effecten kunnen ook klein zijn doordat er iets in werking gezet wordt wat weer andere processen aanstuurt etc. Een subtiele verandering waar een gevoel ontstaat op de goede weg te zitten. Een innerlijk weten van wat goed is voor jou en in uit verbondenheid en oprechte aandacht is ontstaan.

Een speciale vorm van de metamorfosemassage is diegene gericht op trauma’s. Hierbij gaat de therapeut het gesprek aan met de cliënt en wordt de cliënt ondertussen gemasseerd. Door het gesprek te voeren en gelijktijdig te masseren krijgen emoties en herinneringen de ruimte om gevoeld te worden en anders opgeslagen in het geheugen. Een traumagerichte metamorfosemassage kan niet los geboekt worden als een behandeling. Het is onderdeel van een traject van behandelingen waar ook andere behandelvormen onderdeel van zijn. Voor een geslaagde behandeling is optimaal vertrouwen nodig tussen therapeut en cliënt, deze bouw je op tijdens het traject. Ook kunnen kruidentherapie of Bachbloesems ingezet worden ter ondersteuning van het proces. Voor iedereen is het proces en de aanleiding anders. Er is geen vast behandelprotocol. Dit traject is maatwerk afgestemd op jouw specifieke situatie. Informeer of dit traject een optie voor je is. Ga hierbij uit van minimaal 5 afspraken/behandelingen.

Alle massages duren 45 minuten.

Liever een uur? Je kunt per kwartier bijboeken zie hiervoor de prijslijst