Zaden, kruiden en planten

Papavers

De natuur heeft me dit jaar enorm verrast. Als mooi cadeau kreeg ik dit jaar 8 verschillende klaprozen cadeau. Hoe mooi is dat?!

Omdat de liefde voor de natuur en de cadeaus van de natuur zijn om te delen, deel ik deze graag met jullie

Wil je zaadjes ontvangen van een van deze wonderschonen mooie papavers? Stuur me even een mailtje of ik jouw keuze nog heb zo ja, ontvang ik graag 91 cent van je voor een postzegel en komt jouw favoriet je kant op!! Wil je hem cadeau doen aan iemand? Nog leuker! Stuur me 2,50 euro extra en ik doe er een mooie handgeschreven kaart bij ( alleen in Nederland).

Je hebt de keuze uit:

  1. Dubbele paarse grootbloemige papaver
  2. Enkele rode grootbloemige papaver

  3. Enkele lichtroze grootbloemige papaver
  4. Enkel donkerroze grootbloemige papaver
  5. Papaver plusjes rood/wit

  6. Kleine papavertjes oranje
  7. Kleine papavertjes rood

Papavers in de natuurgeneeskunde

Ook in de natuurgeneeskunde maken we gebruik van de papaver. Dit dan wel in de vorm van een tinctuur ( druppels).

De twee bekendste soorten uit de papaverfamilie zijn Papaver rhoas ( rode klaproos) en de Eschscholzia californica ( slaapmutsje)

Papaver rhoeas

De Papavers brengen naar rust; naar koud zoals we dat noemen in de Natuurgeneeskunde. Het kalmeert het zenuwstelsel. Het helpt bij slapeloosheid, spanning en is ontkrampend. Ook wordt het nog wel eens ingezet bij pijnklachten omdat de werking overeen komt met codeïne Je kunt het vooral inzetten bij kinderen en gevoelige mensen.

Goudpapaver (Eschscholzia californica) 

Ook deze plant komt uit de papaverfamilie. Hij kleurt prachtig oranje. De Nederlandse naam is slaapmutsje en dat is niet voor niets! Ook deze papaversoort geeft een beweging naar koud (rust) en vocht en werkt sedatief op het zenuwstelsel. De werking ervan komt overeen met Diazepam. Het middel wordt ook ingezet om de inslaaptijd te verbeteren.