Bach-bloesemtherapie

Bach-bloesemtherapie is een zachte natuurlijke ondersteunende therapie, ontwikkelt door dr Edward Bach. Hij was arts en gebruikte verschillende extracten van bloesems voor verschillende psychische gemoedstoestanden.

“behandel de persoon en niet de ziekte”. Edward Bach geloofde dat de gemoedstoestand een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van ziekten. Dit concludeerde hij aan de hand van zijn onderzoeken waarin hij ontdekte dat emoties een duidelijk merkbare invloed hadden op onze  lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Bachbloesems hebben een positieve invloed op emoties waardoor er een gunstig effect ontstaat bij klachten zoals angst, onrust, onzekerheid, moeite met veranderingen, stress, verdriet, slaapproblemen, faalangst etc.

De Bach Bloesems kunnen helpen om in moeilijke tijden je emoties in balans te brengen. Ook preventief (bijv vóór een examen) zijn de Bach Bloesems in te zetten.

De Bachbloesems zijn veilig in gebruik en kunnen zowel door volwassenen als door kinderen gebruikt worden. Het voordeel is dat ze ook veilig te combineren zijn met reguliere medicatie. Het is een zachte therapie die je in beweging zet. Laag voor laag kom je steeds dieper tot de kern.

Het consult start met een vraaggesprek. Daarna wordt de remedie klaargemaakt en meegegeven naar huis. De remedie bestaat uit een flesje met druppels die meerdere keren per dag worden ingenomen. Alle remedies worden op maat gemaakt en afgestemd op de persoon.